Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'In het nieuws'

Problemen met rentevoet
door ikke123 op vrijdag 4 februari 2011 - 21:31

Hallo,

ik heb een probleem met een beloofde rentevoet door een bank.
Aangezien wij gaan bouwen gingen wij langs voor een lening voor ons huis. Onze lening van de grond loopt reeds al langer bij dezelfde bank.
Eind vorig jaar werd er ons via mail een mooie rentevoet aangeboden .Deze hebben wij via telefoon laten vastleggen. In de algemene voorwaarden staat dat deze 4 maanden geldig is.
Deze week contacteerden wij onze bank om alles te regelen voor het vestigen van deze lening.
Toen werd ons verteld dat de inspecteur(=baas) van onze bankdirecteur deze voet had goedgekeurd maar dat bij het vastleggen van de rentevoet de regiodirecteur de rente voet heeft afgekeurd en opgetrokken heeft met 0.30%, zonder ons hier in te informeren.

Wel mooi dus! Is er iemand die al hetzelfde heeft meegemaakt en kan dit zo maar???? Uiteindelijk gaat het hier toch om een verschil van duizenden euro's!!!

Ondertussen hebben wij al een deel van onze schuldsaldoverzekering betaald in december uitgaande van de voet die wij dachten te krijgen en zijn wij bijgevolg onvoldoende verzekerd.
Om nu nog naar een ander bank te gaan is onmogelijk aangezien de rente voeten fors zijn gestegen en aangezien wij al een stuk van onze schuldsaldoverzekering betaald hebben.

Wat zouden jullie doen?
9863 keer bekeken - 1 antwoord(en)tom
[ bankshopper ]
zaterdag 5 februari 2011
10:42
Zoals al een paar keer eerder gezegd is een telefonisch akkoord helaas niet waterdicht.
Ik vrees dat het woord tegen woord zal worden. Als je niets op papier hebt sta je nergens.

Ik heb deze situatie toch nu al een paar keer gehoord. Het zou niet mogen, daar het inderdaad zoals je zegt over duizenden euro's gaat. Maar de bank weet ook dat de rentevoeten gestegen zijn en dat ze voor jou op vandaag nog het meest interessant zijn en dat jij niet gaat weglopen. Zo hebben ze de macht in handen (en helaas je extra duizenden euro's ook).

Gouden tip dus voor in de toekomst (en laat je niets anders wijsmaken) : zet alles op papier - goede afspraken maken goede vrienden

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010