Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Schuldsaldoverzekering'

Bank doet moeilijk
door jonasru op donderdag 2 januari 2014 - 16:02

Beste

Wij hebben in oktober 2013 een lening afgesloten bij DVV. We sloten elk een SSV af voor 50%. Samen vormt dit 100%, zoals het in principe gevraagd wordt. We kregen van onze kantoorhouder te horen dat de lening was goedgekeurd. Bij de notaris werd een afspraak gemaakt en op 23 december werd de lening daar verleden. Daar tekenden we alles zonder problemen, enkel hadden ze bij de notaris pas op dat moment door dat de aflossingstabel nog ontbrak. Die tabel hebben wij bij het ondertekenen van onze lening bij DVV ondertekend. Ofwel heeft de bank die niet doorgestuurd naar de notaris, ofwel is ze bij de notaris zoekgeraakt.

Op zich allemaal geen probleem, want de notaris nam contact op met DVV. Daar zeiden ze echter dat onze lening nog niet helemaal in orde was, want er was nog een probleem met de SSV.

Nu blijkt dat de commissie van de leningen van DVV wil dat wij een SSV nemen van elk 100% gezien het feit dat mijn vriendin geen vast werk heeft (werkt in het onderwijs via interims). Dit kregen wij pas vandaag te horen. Ook onze kantoorhouder viel vorige week uit de lucht toen wij met dit nieuws naar hem gingen. Hij had nooit bericht gekregen dat de lening niet afgehandeld was. Hij heeft dus zelf contact moeten opnemen met het hoofdkantoor van DVV waaruit hun plotselinge extra voorwaarden bleken.

Nu is onze vraag: kan dit zomaar? Moeten wij erop ingaan om die 100% elk te betalen of kunnen we dit weigeren? Er is ons nooit iets van gezegd en dit komt pas boven nadat we bij de notaris al getekend hebben.
10663 keer bekeken - 1 antwoord(en)fonnevandemieroophotmail.com
[ bankshopper ]
vrijdag 3 januari 2014
14:53
Ja, dat zijn banken. Wij hebben pas een woning gekocht met onze zoon. Eerst gingen we bij Argenta lenen, alles goed afgesproken met kontoordirecteur. Tot we de papieren (kredietaanbod) kregen van hoofdkantoor Argenta. Daarin vroegen ze plots extra hypotheken voor de lening op onze eigen woning, hier moest KBC toelating voor geven. Ja, KBC liet niets weten, tot we zelf naar KBC gingen en ze ons een "ander voorstel" deden dat natuurlijk veel duurder was. Wij konden niet anders dan te tekenen bij KBC. Wij hebben momenteel klacht neergelegd bij KBC ombusdienst. De meeste banken hebben zo'n dienst maar het is natuurlijk een gevecht van klein duimpje tegen een reus. Normaal moet notaris minstens een week op voorhand de papieren die je moet ondertekenen bij uw doorsturen zodat je eventueel nog iets kan doen. Het is ronduit schandalig hoe banken hun klanten behandelen. Ik heb KBC laten weten welke producten ik allemaal zal wegdoen en dat ik mijn clientschap tot een minimum zal herleiden.
  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010