Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Fiscaal'

Hypotekaire lening zonder eigen middelen?
door mythos op zondag 1 juli 2012 - 9:19

Hoi, mijn vrouw en ik zijn al een aantal jaartjes samen en al die tijd hebben we een huis gehuurd, we hebben dan ook drie kids, één van ons en twee van haar vorige relatie, maar de huurprijs voor het huis is het huis niet waard. We willen daarom een huis kopen maar, we hebben al heel wat slechte financiele wateren moeten door zwemmen en we hebben niets kunnen sparen. Familie hebben we niet en er is ons ook niets nagelaten om te sparen. Dus mijn vraag is, een lening zonder eigen middelen aangaan is voor ons een mogelijke uitweg, maar is dat wel de beste oplossing (voor ons) en wat zijn de plus en min punten?
Bedankt.
5441 keer bekeken - 1 antwoord(en)







kaleman
[ bankshopper ]
zondag 1 juli 2012
23:22
Als iemand die 10 jaar lang huurde en elke cent bij elkaar moest krabben zou ik zeggen: Niet doen als je helemaal géén spaargeld hebt.

Je zou minimaal de kosten (registratierechten/schrijfgeld, notaris ...) moeten kunnen betalen van je spaargeld.
Min:
- Een huis kopen kost meer dan enkel de lening: onderhoud, meer verzekeringen dan een huurhuis, meer van bepaalde belastingen (onroerende voorheffing en zo).
- Zonder spaargeld ga je lenen aan een erg hoge intrestvoet (omdat het risico erg groot is)
- Je zit voor lange tijd vast. Je zegt 'een aantal jaartjes' samen te zijn, maar met een koophuis zit je voor meer dan 10 jaar vast - en hoe lager je inkomen, hoe langer je gaat moeten lenen.

Plus:
- Als koper heb je recht op belastingvermindering (woonbonus), als huurder niet. Maar je krijgt dit bedrag pas terug na ongeveer een jaar.
- Als je inkomen niet zo hoog is kan je lenen buiten de gewode commerciele banken om aan een lagere rentevoet: kijk eens op http://www.vlaamswoningfonds





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010