Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'In het nieuws'

Huizenprijzen dalen
door tom op dinsdag 11 augustus 2009 - 9:16

Vorige maand verschenen allerlei krantenartikels dat de huizenprijzen dit jaar voor het eerst in 26 jaar niet meer stijgen, maar stabiliseren en zelfs dalen. Wat denken jullie? Is dit een tijdelijk effect van de crisis of is een nieuwe tendens ingezet voor de komende jaren? Momenteel vind ik persoonlijk (regio Brugge) dat huizen enorm lang te koop staan en dat er bvb op immoweb heel regelmatig 'update' icoontjes verschijnen wat wil zeggen dat ze van de prijs hebben moeten afdoen. Ik veronderstel dat meerendeel van de koppels een afwachtende houding aanneemt om te kopen. Zodat een negatieve prijsspiraal een realistisch scenario wordt.
10811 keer bekeken - 2 antwoord(en)tom
[ bankshopper ]
woensdag 16 september 2009
19:37
Quote artikel uit de morgen vandaag "De lang aangekondigde correctie is een feit, maar het is een bescheiden correctie", besluit Verledens uit de cijfers. Op 25 jaar tijd is de reële waarde (gecorrigeerd voor inflatie) van appartementen verdubbeld, van huizen verdrievoudigd en van bouwgronden zelfs meer dan verviervoudigd. "De waarde van vastgoed steeg veel sneller dan het inkomen. Wie nu een lapje bouwgrond of een huis wil kopen, die moet daar twee tot drie keer langer voor werken dan halfweg de jaren tachtig." De laatste zin zegt volgens mij alles!

tom
[ bankshopper ]
dinsdag 25 augustus 2009
11:10
Alsnog een artikel over de daling van de huizenprijzen. http://www.tijd.be/nieuws/economie-financien/Huizen_voor_het_eerst_in_jaren_goedkoper.8223511-600.art (Het posten van hyperlinks etc komt in een volgende update)
  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010