Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Forum  

◄ Alle rubrieken
◄ Terug naar 'Varia'

referteindex van de voorlopige ondertekening is hoger dan bij ondertekening bij de notaris
door pvb op dinsdag 24 augustus 2010 - 20:13

Ik zet mijn handtekening onder een voorlopige overeenkomst met referteindex 0.695 (jaarlijks).
De kantoorhouder zegt me dat als de rente op het moment van ondertekening bij de notaris lager zou zijn hij dit zal verekenen. Dus 3 maand later...... ik teken een definitief contract waarop staat dat de referentieindex op dat moment 0.618 (jaarlijks) is. ik maak mijn bankdirecrteur daar opmerkzaam op, en ik krijg als antwword.... er komt meer bij kijken dan alleen de referteindex om een rentevoet samen te stellen. Dus mijn aflossing werd niet naar beneden aangepast. niettegenstaande dat ik op mijn voorlopige , en definitieve overeenkomst een verschillende referte index heb staan. Is dit een normale manier van handelen???
2493 keer bekeken - 4 antwoord(en)







leuvenaar
[ ankier0 ]
vrijdag 27 augustus 2010
17:24
Met een vaste intrestvoet is de referteindex niet zo relevant. Maar als je ook tijdens de bespreking het over een variabele rentevoet had kan het effectief gebeuren dat je een hogere index hebt bij het aanbod dan bij de ondertekening van de akte, bij de eerste herziening zal men dan vergelijken met een hoger vertrekpunt (de eerste) dus dat is in je voordeel.
Een rentevoet aanpassen aan de marktevolutie kort voor het ondertekenen van de akte heb ik eens meegemaakt bij fortis in 2002, maar ik denk niet dat dit de laatste jaren nog gebeurde.


nielsvh
[ ]
woensdag 25 augustus 2010
11:29
Het wil niet zeggen dat de referte index daalt, dat uw rente mee daalt. Dat zou wel mooi zijn...

Ik ben voorstander voor een sterke rente, tegen een zo hoog mogelijk referte-index. Gevolg zal nu zijn, dat je snel aan je maximale verhoging zal zitten, dus zorg ervoor dat die rentevoet goed genoeg is, of stap over naar meer zekerheid in een vaste rentevoet.


pvb
[ ankshopper4 ]
dinsdag 24 augustus 2010
21:32
voorlopige overeenkomst bedoelt men het voorstel van de bank.(aanbod) datum 18/03/2010
3 maanden later wordt deze definitief bij de notaris.16/06/2010 in deze periode was de referteindex gedaald. ik had begrepen dat de kantoorhouder de aflossingstabel zou aangepast hebben.


tom
[ bankshopper ]
dinsdag 24 augustus 2010
20:58
De referte index die men dient te hanteren is deze van de maand voorafgaand op het voorstel. Bedoel je met een definitieve overeenkomst de lening akte? Is volgens mij een truuk die de bankier toepast en hoopt dat jij het niet zou zien. Je hebt natuurlijk niet veel tijd meer lijkt mij.
Snap die voorlopige overeenkomst niet goed..





  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.


nog geen account?
 
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]









www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010