Registreer aanmelden
 
   
  Skip Navigation Links
Startpagina
Rentezoeker
Mijn rente op de voet
Bedrijvengids
Forum
Contact
 
 
Renteopdevoet.be - Nieuws  

Hebt u zelf een interessante mededeling of persbericht over hypothecaire leningen, schuldsaldoverzekeringen of de woningenmarkt in het algemeen. Aarzel niet om ons te contacteren. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

Contacteer ons >>

Gemiddelde huizenprijs stijgt opnieuw na eenmalige daling
dinsdag 10 juli 2012 - bron: De Morgen

 De gemiddelde prijs van een woonhuis is in het tweede kwartaal opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de "Notarisbarometer" die de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat vandaag vrijgeeft. In het eerste kwartaal was er voor het eerst in jaren een daling. De huizenprijs steeg in het tweede kwartaal met 2,7 procent. Een woonhuis kost nu gemiddeld 228.525 euro tegenover 222.434 euro in het eerste kwartaal, toen er sprake was van een daling met 2,3 procent.

"Toen hield iedereen de adem in, het was toch een aanzienlijke daling. Iedereen keek uit naar het tweede kwartaal", aldus Bart Van Opstal van de federatie. De stijging is van dezelfde grootteorde als de daling van het eerste kwartaal, klinkt het. "De markt heeft zichzelf gecorrigeerd." Koopjesjagers roerden zich op de vastgoedmarkt, waardoor de prijzen uiteindelijk weer stijgen. De toename in het tweede kwart komt overeen met de gemiddelde evolutie van de inflatie (+2,6%). "Dit duidt op een stabilisering in het noorden en het zuiden van het land. Brussel is de uitzondering."

In Vlaanderen stegen de prijzen met 3,1 procent tot gemiddeld 246.711 euro, in Wallonië 2,6 procent tot 171.179 euro. In Brussel komt er 7,9 procent bij van 391.404 euro in het eerste kwartaal tot 422.248 euro. Bij de appartementen bleef de prijs quasi stabiel (+0,2 procent) op 198.782 euro. In Vlaanderen zet de daling zich voort: -2,7 procent tot 199.307 euro. In Wallonië stijgt de prijs van een appartement met 5,3 procent. In Brussel komt er maar liefst 9,2 procent bij tot 224.912 euro. De forse stijging compenseert de daling van 8,7 procent in het eerste kwartaal.

Het aantal vastgoedtransacties blijft in het tweede kwartaal hoog, zegt de notarisfederatie. De barometer klokt af op een index van 102,8, wat een geringe stijging met 0,2 procent betekent tegenover het tweede kwartaal vorig jaar. Tegenover het eerste kwartaal van dit jaar is er een daling met 3,8 procent. "In een moeilijke internationale context biedt de Belgische vastgoedmarkt flink weerwerk, dankzij een stabiele macro-economische situatie en het rationele gedrag van de gezinnen", luidt het in het persbericht. Bart Van opstal wijst erop dat er naast de burgers die een woning kopen, ook heel wat investeerders zich op de vastgoedmarkt begeven. "De vastgoedmarkt brengt momenteel meer op dan een spaarboekje."

Tenslotte liggen de registratierechten over het eerste kwartaal 5,1 procent hoger dan in het eerste kwartaal een jaar eerder.

 

 Ga naar artikel...
"Er komt een prijsdaling op de woningmarkt van 10 procent"
 Lees verder..

Bron: De Morgen


NBB vraagt voorzichtigheid met hypotheekleningen
 Lees verder..

Bron: De Morgen


Daling hypothecaire kredieten versnelt
 Lees verder..

Bron: De Tijd


Nederlandse huizen in trek bij Belgen
 Lees verder..

Bron: Het Laatste Nieuws
 

Reageer op dit artikel

Reageer als eerste op deze vraag!

  U moet zich aanmelden om te kunnen reageren op dit aanbod.

 
 

nog geen account?
 

Kwart minder hypothecaire kredieten toegekend
 Lees verder..

Bron: De Morgen
Belgische huizenprijzen 56 procent te hoog
 Lees verder..

Bron: Het Laatste Nieuws
Tijd om uw lening te laten herzien
 Lees verder..

Bron: Netto
Hoe leent de belg?
 Lees verder..

Bron: Netto
Voorstel zoeken
Schuldsaldo toevoegen
Schuldsaldo zoeken

[ advertentie ]

www.renteopdevoet.be |  www.rodv.be |  disclaimer / gebruiksvoorwaarden |  adverteren
Renteopdevoet.be® - 2010